Egy nagyobb erősebb Duna House-csoport készül most újra a tőzsdére - kezdte sajtótájékoztatóját a hétfőn részvénykibocsátását hétfőn indító társaság. Guy Dymschiz vezérigazgató elmondta, társaság 2001-ben nyitotta meg első saját ingatlanirodáját, és már 2003-ban megkezdte franchise hálózatának kiépítését. Idén sikerült lezárniuk a Metrohouse csoport akvizícióját, amellyel a lengyel piacot célozzák, illetve Magyarországon elindult az Impact ingatlanalap a hazai piacon. A lengyel piacon a Metrohouse 78 irodával az élen áll, ugyanakkor hitleközvetítésben egyelőre még nagyon le van maradva, így nagy növekedési potenciált látnak benne.

A cégcsoport 2014-től tért rá a multibrand stratégiára, elindultak a Smart ingatlanirodák itthon, ami az idén bővült a Metrohouse lengyel irodáival. Az Impact ingatlanalap 1 milliárd forinttal indult, szeptember 16-án 1043 millió forint nettó eszközértéke volt, további tőkebevonást terveznek. Elindult a My City ingatlanfejlesztő is, amelynek egyelőre négy projektje van.

A Duna House a tavaly végül a közvetítői jutalékok 2 százalékban történő maximalizálása miatt nem jött a tőzsdére, akkor sokan várták a cég eredményességének romlását. Ez azonban nem következett be, a társaság idei első féléves eredménye meghaladta a 940 millió forintot, a tavaly egész évi adózott eredmény pedig 966 millió forintra rúgott- mondta el Guy Dymschiz. A társaság osztalékpolitikája az adózott eredmény 47 százalékának kifizetését ígéri, így a most részvényt jegyző befektetők jövőre már a teljes 2016-os eredmény után várhatnak osztalékot

Vezető forgalmazó a Concorde Értékpapír Zrt. lesz, mellettük az Equilor, az Erste, az MKB és a Raiffeisen lesz. A jegyzési időszak október 17-től 27-ig tart majd, a nyilvános jegyzésben részt vevő befektetők 250 részvényig kedvezményt kapnak a 3900 és 5250 forint között alakuló jegyzési árból. Köztük a kedvezményes részvények erejéig kártyaleosztásos, utána jegyzésarányos allokáció lesz. A végleges ár a zártkörű jegyzés során alakul ki, amelyre 750 ezer részvényt szánnak a maximálisan piacra kerülő 900 ezerből.

A nyilvános jegyzésben 150 ezer részvényt értékesítenének, ennek fele, 75 ezer darab lesz 10 százalék kedvezménnyel jegyezhető. Ha a nyilvános jegyzésben túljegyzés alakulnak ki, a zártkörű csomagból 450 ezer darab átcsoportosítható. Ezen felül túljegyzés esetén 90 ezer darab részvény green shoe részvényt adhatnak el. A Duna House-nak most a tőkeemelés előtt 3 millió 60 ezer részvénye van, a tőkeemelésből minimum 585 millió, maximálisan 1,5 milliárd forint bevételre számíthat a cég. A tőkeemelés után eladott további részvényeket már a jelenlegi tulajdonosok értékesítik maximálisan 3225 millió forint értékben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!