A Dow 1,1 százalékkal 15 461, az S&P-500 1,4 százalékkal 1675, a Nasdaq Composite pedig 1,6 százalékkal 3578 pontra emelkedett csütörtökön. Ezzel az előbbi két index megdöntötte a május végén beállított rekordját és új csúcson zárt.

Azt, hogy a munkaerőpiac egyelőre nem áll úgy, hogy a Federal Reserve a lovak közé dobhatná a gyeplőt, a friss statisztika is alátámasztotta. A munkanélküli ellátásért jelentkezők száma ugyanis a múlt héten váratlanul kéthónapos magasságba, 360 ezerre nőtt - igaz, júliusban a kilengések az autógyárak szezonális leállása miatt megszokottnak számítanak. A Dow-komponensek között a 3,2  százalékkal dráguló Intel vezette az erősödést, de a Microsoft is erőre kapott a közzétett átszervezési tervek nyomán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!