Cseszakov a lakossági hitelezés egyik megteremtője Oroszországban. Először a Standard Banknál, majd az Investsberbanknál (2006 óta OTP Bank) alapozta meg a fogyasztási hitelezés és a hitelkártya területek létrehozását.

2006 és 2011 között a bankszakember a Tinkoff Banknál dolgozott, először ügyvezető igazgatóként, majd mint a társaság vezérigazgatója és az igazgatóság elnöke.

Korábban dolgozott a BP-nél és a McKinsey & Co moszkvai irodájában is. George Cseszakov kitűnő minősítéssel végzett mechanika és matematika szakon a Moszkvai Állami Egyetemen 1994-ben, és mesterdiplomát szerzett 1996-ban informatika szakon a Princeton Egyetemen.

Cseszakov Illés Zoltánt váltja a bank élén. A hivatalos indoklás szerint Illés családi okokból, az OTP bankcsoport vezetésével történt közös megegyezés révén hagyja el posztját, de lapértesülések szerint a pénzintézet gyenge pénzügyi mutatói miatt kellett távoznia a korábbi vezetőnek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!