Megjegyezte, hogy mióta az OTP a Nova Banka megvásárlásával belépett a horvát pénzpiacra a Banco Popolare volt az első akvizíciója.

Békeffy Balázs kérdésre válaszolva elmondta: nincs információja arról, hogy az OTP esetleg meg kívánná venni a Privredna Banka Zagrebot, amely az olasz Intesa csoport tagja.

Az OTP Horvátországban leginkább a lakossági ügyfelekre, illetve a kis-és középvállalkozásokra fókuszál. Az akvizíció befejezése után a lakossági ügyfelek tekintetében a középmezőnyben fog elhelyezkedni, így méreténél fogva nem foglalkozik nagy projektekkel.

Sok bank csökkenti aktivitását Horvátországban, mások a tőkéjüket a török vagy az orosz piacon próbálják kamatoztatni, ám az OTP elkötelezett a horvát piac iránt - mondta a lapnak Békeffy Balázs, hozzátéve: továbbra is keresik a megfelelő alkalmat és a kedvező feltételeket a következő bankvásárlásra Horvátországban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!