Az euró/forint kurzusa három óra körül már a 316-os szint felett járt - pontosabban 316,45-tel újabb éves csúcsot ért el - és szinte folyamatos gyengüléssel menetel a történelmi mélypont, a 317,28-as szint felé.

Ugyanakkor már kettő óra óta újabb éves rekordra, 315,92-re gyengült az euróval szemben.

Délelőtt a Napi Gazdaság Online-nak Földi Balázs, a Commerzbank Tresury üzletágának vezetője azt mondta, hogy egy keményebb ellenállás húzódik 317 forintos euróárfolyamnál.

A forint már délelőtt is alulteljesítő volt régiós devizákkal szemben, amiben a leminősítés egyre erősödő valószínűsége is közre játszik.

Kettő óra körül a dollárt 231,20 forinton jegyezték, 1,3654 dolláros euróárfolyam mellett. Egy svájci frank 255,28 forintot ért.

A magyar CDS-felárak változásával hétőn benne voltunk a Top 10-ben, vagyis azok között az országok között, ahol a legnagyobb a valószínűsége az államcsődnek. A magyar 5 éves kockázati felár 17 bázispontos emelkedéssel 584-re nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!