Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég európai központja jelenleg London, ahol a GS több mint hatezer alkalmazottat foglalkoztat. Lloyd Blankfein, a GS vezérigazgatója azonban csütörtöki Twitter-üzenetében közölte, hogy épp most járt Frankfurtban, ahol "remek" tárgyalásokat tartott, "az időjárás is nagyszerű volt", és nagyon jól érezte magát.

Blankfein szerint mindez azért is jó dolog, mert ő a jövőben "még sokkal több időt" fog Frankfurtban tölteni. Üzenetét a #brexit hashtaggel zárta.

A Goldman Sachs - a JP Morgan után a második legnagyobb amerikai bankcsoport - most is jelen van Frankfurtban hozzávetőleg kétszáz alkalmazottal, de a múlt hónapban bejelentette, hogy bérleti szerződést kötött egy ezer férőhelyes frankfurti irodaházra.

Nemrégiben a JP Morgan is közölte, hogy fontolóra vette több száz londoni munkahely áttelepítését Dublinba, Frankfurtba és Luxemburgba.

A Deutsche Bank nemrégiben szintén négyezer citybeli állás áttelepítését helyezte kilátásba; ez a cég londoni alkalmazotti állományának a fele. Hasonló tervekről számolt be mások mellett a Morgan Stanley, a Standard Chartered és a Citigroup is - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!