A legnagyobb tulajdonos, a Genesis Capital Management (GCM) javasolta ugyanis, hogy a bányászati tevékenységet "a projektekkel kapcsolatos finanszírozási hajlandóság hiánya miatt" értékesítse a társaság. Ehelyett új irányként felvetették, az igazgatóság kezdjen tárgyalásokat a holland 6GMobile nevű virtuális mobilszolgáltató cég felvásárlásáról.

Mindenesetre ez az elmúlt négy évben a harmadik profilváltása lenne a cégnek, ráadásul egyre rövidebb ideig próbálkozik a Genesis újabb és újabb sztorikkal: míg a napelemgyártás tervezgetése 2007-től 2010-ig volt napirenden, a rudabányai külszíni fejtés felélesztésének ígérete már alig 1,5 - igencsak viharos - évet élt meg.

Részvényesi kérdésre Rényi Gábor a Genesis igazgatósági tag elmondta, tudomása szerint a GCM már intenzív tárgyalásokat folytat potenciális befektetőkkel, a Genesis feltőkésítéséről. (A napelem -sztori idején már többször jött majdnem befektető, először egy ismeretlen német invesztor került azonban vitába letétkezelő bankjával és nem fért hozzá a pénzhez, majd egy meg nem nevezett luxemburgi biztosítóról, illetve befektetési alapról szólt a fáma, amelyek szintén nyom nélkül szívódtak fel.)

Továbbra is kétséges viszont a GCM tartozásának sorsa, a Genesis korábbi közleménye szerint a GCM váltóinak bemutatása a kiállítónál nem járt eredménnyel, így a tőzsdei társaság ezek érvényesítésére a megtette a szükséges bírósági és peren kívüli lépéseket.

Rényi a közgyűlésen elmondta, felszólították a GCM-et a fizetésre és remélhetőleg a helyzet október 3-ig megoldódik. Mint fogalmazott ellenkező esetben a Genesis lehúzhatja a rolót.

A közgyűlés egyébiránt csak hajszál híján volt határozatképtelen, az összesen 13 531 285 szavazatra biztosító papírból 6 730 794 darab, azaz 49,7 százalék jelent meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!