Az Európai Bizottság a várakozásoknak megfelelően kiengedte Magyarországot a 2004 óta tartó túlzott deficit eljárás alól, ez azonban már nem hozott újabb forint erősödést. Sőt ahogyan azt a szakértők kedden már előre megjósolták, úgy látszik egy időre megtalálta az alját az árfolyam 285,60 forintos szintnél.

A keddi nagy forint erősödés ugyanis semmivé vált szerdán, estére ugyanis 290 fölé ment az árfolyam a romló nemzetközi hangulatban. Érdekes, hogy bár a dollár jelentősen erősödött szinte minden devizapárral szemben, az euró esetében nem történt érdemi változás, miután a délelőtt még 1,29 alatt forgó devizapár délután ismét 1,295 környékére ment vissza.

Nagyot erősödött viszont a japán jen, úgy látszik egy jelentősebb korrekció indult meg a dollárral szemben, bár az emelkedő trend még töretlen, azonban újra 101 környékén forgott csütörtök este a dollár/jen kereszt. A svájci frank is újra drágulni kezdett a romló nemzetközi hangulatban, igaz ez csupán 1,245 környéki szintet takart az euróval szemben. Így frankért késő este 233 forintot, míg a dollárért224 forintot kellett fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!