A múlt heti államkötvény-aukciókon tapasztalthoz hasonlóan közel ötszörös lefedettség mellett keltek el a háromhónapos diszkontkincstárjegyek a keddi aukción. A 40 milliárd forintos meghirdetett mennyiségre 192,9 milliárdnyi ajánlat érkezett. Az ÁKK nem emelt a téten, az elfogadott hozamok 5,70 százalékos átlaga 20 bázisponttal múlja alul a hétfői másodpiaci benchmarkot.

Az, hogy a hozamok minimuma, maximuma és így az átlaga is egyaránt 5,70 százalék, továbbá a 94 benyújtott ajánlatból 13-mal elvitték a teljes mennyiséget, arra enged következtetni, hogy újra csak néhány szereplő vásárolt - kommentálta az adatokat Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank szakértője.

Amint arról a múlt héten beszámoltunk, nagyon agresszív vételi érdeklődés mutatkozik a magyar állampapírok iránt, piaci pletykák amerikai illetve kínai befektetőt sejtenek a háttérben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!