A hathónapos kincstárjegy aukción az olasz papírok hozama a korábbi, október végi 3,35 százalékról 6,5 százalékra ugrott. A kétéves kötvényeknél pedig az október végi 4,63-ról 7,81 százalékra szökött fel a hozam. Mindezek ellenére Olaszországnak sikerült a tervezett 10 milliárd euró értékben értékesítenie állampapírokat.

Az aukciót követően azonban a kétéves papírok hozama 8 százalékra emelkedett, ami az eurózóna bevezetése óta új csúcsnak számít.

A Dow Jonesnak és a Reutersnek nyilatkozó traderek szerint az Európai Központi Bank ismét interveniált és olasz illetve spanyol kötvényeket vásárolt.

Nyomás alá kerültek a belga állampapírok is, a hozamok 6 százalékhoz kezdenek közelíteni.

Emellett az olasz és belga CDS-felárak szintén megugrottak, ami a piacok egyre feszültebb hangulatát jelzik. A belga CDS 14 bázisponttal 407-re emelkedett, ami szintén rekordnak számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!