Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 29,1 milliárd forint volt az előző heti 29,3 milliárd forint után. A vezető részvények vegyesen teljesítettek a héten, az OTP 1,18 százalékkal, a Mol pedig 0,47 százalékkal erősödött, míg a Richter 0,34 százalékkal, a Magyar Telekom pedig 0,23 százalékkal gyengült.

Az OTP forgalma 18,3 milliárd forintot tett ki a héten, a bankpapír árfolyama 7120 forintról 7204 forintra nőtt. A Mol 3,3 milliárd forintos forgalomban 17 200 forintról 17 280 forintra erősödött. A Richter 5585 forintról 5566 forintra gyengült, a részvények forgalma csaknem 5,8 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom részvényeinek árfolyama 436 forintról 435 forintra csökkent, a papír forgalma 998 millió forintot ért el.

Hétfőn alacsony forgalom mellett minimális csökkenéssel zárt a BÉT, a négy vezető részvényből három erősödött ugyan, az OTP ugyanakkor gyengült.

Kedden viszont az OTP húzta a hazai részvényindexet, a bankpapír a kedvező nemzetközi hangulatban 1,29 százalékkal erősödött, a BUX is 0,55 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

Szerdán kifejezetten jó napja volt az európai bankszektornak, aminek az OTP is haszonélvezője volt, másrészt az is bevonzhatta a befektetőket, hogy a Deutsche Bank 8000 forintra emelte az OTP célárát. A bankpapír 1,94 százalékkal erősödött, a BUX 0,81 százalékkal emelkedett szerdán, és a forgalom is meghaladta a 10 milliárd forintot a magyar tőzsdén.

Csütörtökön alacsony forgalom, csendes kereskedés és esés jellemezte a részvénypiacokat, nagy elmozdulás a magyar tőzsdén sem volt, a BUX lassan gyengült a nap folyamán. A befektetők az amerikai Jackson Hole-i nemzetközi bankártalálkozóra figyeltek, Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetőjének pénteki beszédére vártak, illetve profitrealizálásba kezdtek.

Pénteken a BUX minimális csökkenéssel, míg az irányadó európai indexek kis erősödéssel zártak. Meghatározó esemény a Fed elnökének beszéde volt az európai tőzsdezárás előtt másfél órával; Janet Yellen nyitva hagyta a szeptemberi alapkamat-emelés lehetőségét, de az elemzők szerint továbbra is nagyobb az esélye a decemberi változtatásnak.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1,33 százalékkal, 23,87 ponttal zárt magasabban pénteken, mint egy héttel korábban, így 1814,97 ponton fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!