Földi Balázs, a Commerzbank Treasury üzletágának vezetője szerint 317-nél ellenállás húzódik, amit nehéz lesz áttörni. Ha ez mégis sikerül, 325-nél lehet a következő megálló - ott már jegybanki intervenció is elképzelhető.

A forint nem nagyon tud magához térni és nem tud profitálni a pozitív nemzetközi hangulatból - mondta Földi. Az okok között a szakember a leminősítés egyre nagyobb valószínűségét említette, ami a pénteki illetve szombati hitelminősítői lépések során újra előtérbe kerültek.

A magyar fizetőeszköz reggel a 314-es euróárfolyam felé vette az irányt, a délelőtti órákban át is lépte ezt a szintet és újabb éves rekordra, 315,72-ig gyengült a közös európai devizával szemben.

A forint azonban a régiós devizákkal szemben is gyengül és jelentősen alulteljesítő: a lengyel zlotyt 71,60, a cseh koronát 12,24 forinton jegyezték.

Egy svájci frankért 255 forintot, egy dollárért 230,24 forintot kértek.

Földi szerint az euró a dollárral szemben valamelyest magához tért a hét végi jó hírek után, a devizapár 1,37 körül mozgott délelőtt. Az euró/svájci frank viszonylag stabilan az 1,23-as szint körül ingadozik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!