A Wall Street Journal értesülései szerint a Sprint Corp. elállni szándékozik a Deutsche Telekom amerikai leányvállalatának, a T-Mobile U.S. megvásárlásától. A lap magukat megnevezni nem kívánó forrásokra hivatkozva közölte, a Sprint azért áll el az ajánlattól, mivel túlságosan nagynak értékelik annak kockázatát, hogy az amerikai versenyhatóság nem engedélyezi az ügyletet.

Amennyiben a T-Mobile US akvizíciójának a terve meghiúsul, a tavaly a Softbank tulajdonába került Sprint kénytelen lesz nagy összegeket áldozni saját hálózati infrastruktúrájának a kiépítésébe. A Wall Street Jorunal (WSJ) értesülése szerint a Sprint leváltja vezérigazgatóját és erről szerdán tesz bejelentést. A Sprint szóvivője nem kommentálta az értesüléseket.

Ugyanakkor a lap szerint a francia távközlési cég, az Iliad továbbra is dolgozik egy ajánlaton a T-Mobile U.S. megvásárlására - igaz, a T-Mobile megtagadta a betekintést könyveibe a francia vállalatnak, mivel 15 milliárd dolláros ajánlatát túl alacsonynak ítélte.

A hírre az elmúlt hónapokban látványos emelkedést produkáló Magyar Telekom részvényei látványos mélyrepülésbe kezdtek a Budapesti Értéktőzsdén, a délelőtti órákban a magyar távközlési részvény árfolyama közel 4,7 százalékkal, 357 forintig süllyedt a Budapesti Értéktőzsdén. A Magyar Telekom részvényeinek korábbi áremelkedéséről további részletek itt olvashatók.

A Magyar Telekom holnap hajnalban teszi közzé első féléves gyorsjelentését. Az Erste Befektetési Zrt. szakértőinek becslése szerint a társaság az első félévben 3,3 százalékkal csökkenő, 303,2 milliárd forintnyi árbevételt realizálhatott. Előrejelzésük szerint a működési eredmény 1,6 százalékkal, 90,2 milliárd forintra, a nettó profit 2,1 százalékkal, 14,2 milliárd forintra bővülhetett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!