Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kora délután tovább erősödött az esés a BUX-on, így 12:40-kor 2,1 százalékos mínuszt regisztrálhattak a kereskedők. Eddigi teljesítményüket a blue chipek sem fogják kirakni az ablakba: a legjobb helyzetben a Richter volt ekkor, ám a gyógyszeripari vállalkozás is 1,3 százalékos mínuszban állt.

A Magyar Telekom 1,9, a Mol és az OTP egyaránt 2,6 százalékos veszteségnél járt.

Bár a nap eleje sem volt túl fényes, a helyzet akkor fordult zuhanórepülésbe, amikor az ukrán elnök bejelentette, hogy Oroszország hadműveletekbe kezdett az országuknál. Ennek hatására nemcsak a magyar, hanem az európai tőzsdék is dél felé fordultak: a londoni FTSE-100 0,5, a párizsi CAC-40 0,8, míg a frankfurti DAX-30 1,4 százalékos mínuszt produkált eddig.

Az OTP gyenge szereplésében az ukrajnai eseményeket túl a portfolio.hu szerint az is szerepet játszhat, hogy Csányi Sándor, a cég vezére arról beszélt, hogy idén veszteséges lehet a bank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!