A hosszú hétvége után már azt találgatta az elemzők egy része, hogy mikor töri át a magyar valuta a 315 forint/eurós határt, ám a Világgazdaságnak nyilatkozó szakértők szerint hosszabb távon erősödés várható. Felhívják a figyelmet arra, hogy a forint 2015 májusa óta a 305-315-ös sávban mozog.

Egy euróért a következő hetekben várhatóan 312-314 forintot kell majd adni, majd visszacsúszhat az árfolyam a 307-312-es határok közé. Ugyanakkor ha a francia elnökválasztáson a radikális jobboldal jelöltje győz, akkor 320 forint/euróig gyengülhet az árfolyam.

A másik végletet azok a szakértők képviselik, aki 305 forint/eurót jósolnak. Ez az év végéig alakulhat ki, ha az említett francia elnökjelölt, Marine Le Pen nem győzne, és így zavartalanul érvényre jutna a magyar gazdaság javuló helyzete.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!