Piaci hírek szerint az európai tőzsdéket olyan vállalatok húzták, mint a gyorsjelentő Rolls-Royce vagy Nokia. Utóbbi részvényei 7,5 százalékkal ugrottak, miután a vállalat a vártnál magasabb második negyedéves eredményről számolt be. A Rolls-Royce Holding 1,9 százalékkal segítette a londoni indexet. Az impresszív eredmények feledtették a befektetőkkel a kínai részvénypiaci aggodalmakat, vagy az enyhén emelkedő német munkanélküliséget, illetve a görög fejleményeket.

Az FTSE-100 és a CAC-40 0,6, a Dax 0,4 százalékos nyereségben zárt, a Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékot erősödött. A periférián az olasz FTSE MIB 0,6 százalékot emelkedett, míg a spanyol IBEX-35 1 százalékot esett annak ellenére, hogy hét éve a legerősebb növekedést produkálta a spanyol gazdaság - ez 1 százalékos második negyedéves ütemet jelent. Az athéni tőzsde zárva volt.

A szintén gyorsjelentő Alcatel-Lucent 0,6 százalékot erősödött a nap végére. A vállalat ugyanis csökkentette a második negyedéves veszteségét, továbbá Michel Combes vezérigazgató szeptember 1-től - még a tervezett Nokia-átvétel előtt - távozik a cég éléről.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj kora este hordónként (159 liter) 53,69 dollár volt, 31 centes napi árnyereséggel. A gázolaj ára tonnánként 2,00 dollárral 497,50 dollárra csökkent, a normál benziné gallononként (3,78 liter) 0,0231 dollárral 1,8455 dollárra nőtt az előző záróhoz képest az Intercontinental Exchange (ICE) jegyzésében.

Az arany ára késő délután unciánként (31,1 gramm) 1094,26 dollár volt a szerda esti 1094,76 dollár után azonnali szállításra Londonban.

A tengerentúlon a Wall Street-i indexek valamelyest faragtak a kezdeti veszteségeikből, miután a vártnál gyengébb amerikai GDP-adat közlését követően eséssel kezdték a napot. Az európai tőzsdezárást követően - kelet-európai idő szerint 8 óra előtt néhány perccel - a Dow és az S&P-500 0,1 százalékos mínuszban állt, míg a Nasdaq 0,3 százalékkal emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!