Ezzel a legutolsó 150 000 darabos saját részvény vásárlási megbízás is teljesült, így januárban összesen 380 000 darab részvényt vásárolt vissza a cég - írja a portfolio.hu.

Saját részvény visszavásárlási programunkat befejezettnek tekintjük és a közeljövőben nem tervezünk további részvényeket vásárolni - áll a közleményben.

A tranzakció után a társaság tulajdonában lévő saját részvények mennyisége: 534 708 db törzsrészvény, amely a törzsrészvények 57,58 százaléka, a teljes kibocsátott alaptőke 55,95 százaléka, és a szavazatokra feljogosító részvények 55,97 százaléka.

A megvásárolt részvények bevonásáról és az igazgatótanács kivezetési javaslatáról várhatóan az éves rendes közgyűlésen születik döntés, amelynek valószínű időpontja 2017 áprilisa, illetve amennyiben az éves jelentés kivételesen gyorsan elkészül, akkor esetleg márciusa.

Az is kiderült, hogy lemond igazgatótanácsi tagságáról Zsiday Viktor, a Plotinus elnöke a társaság éves rendes közgyűlését követően. Az éves rendes közgyűlést követően nem szándékozik folytatni munkáját a testületben Zsiday Viktor, és kérni fogja a közgyűlést, hogy helyette új tagot válasszanak meg. Utódjának Szabó Zoltánt, az igazgatótanács jelenlegi alelnökét javasolja.

Zsiday Viktor továbbra is befektetője kíván maradni a Plotinusnak, de a napi ügyek intézésében és a menedzsment munkájában nem kíván részt venni - áll a közleményben.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!