Miután nyilvánvalóvá vált, hogy nem baleset, hanem az elsőtiszt szándékossága okozta a kedden lezuhant Germanwings-gép katasztrófáját, a légitársaságok elkezdték felülvizsgálni biztonsági előírásaikat. Az Egyesült Államokban van egy olyan szabály, miszerint senki nem maradhat egyedül a pilótafülkében, ha az egyik pilóta elhagyja, akkor egy légiutas-kísérőnek kell átvennie a helyét - írja  a Portfolio.

Most a Wizz Air is a változtatás mellett döntött: a Wizz Air megerősíti, hogy felülvizsgálta a pilótafülkére vonatkozó szabályait és új eljárást vezet be, amely biztosítja, hogy a pilótafülkében soha nem tartózkodhat kizárólag egy személy. Amennyiben az egyik pilóta elhagyja a pilótafülkét, akkor az egyik légiutas-kísérő fog helyette a fülkében tartózkodni. Az új eljárás bevezetését üdvözölte a magyar légügyi hatóság - közölte Daniel de Carvalho, a Wizz Air szóvivője.

Az európai légitársaságok - különösen a Germanwings anyavállalata, a Lufthansa - estek a keddi katasztrófa hírére, mára azonban már megnyugodtak a kedélyek. A Wizz Air árfolyama egész héten a 13-13,8 GBP sáv között mozgott, az események nem voltak különösebben nagy hatással a papírra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!