Bogdán Tibor igazságügyi minisztériumi főtanácsadó, aki a sajtóban sokat emlegetett, Trócsányi miniszter nevét is viselő ügyvédi iroda egyik társtulajdonosa, tavaly szeptemberben került a - Quaestor-károsultak kifizetéséért is felelős - Befektetővédelmi Alap élére. Megbízatása ugyan egy évre szólt, a Beva honlapján azonban a mandátum lejártánál a 2018. augusztus 26-át jelölték meg.

Tegnap délután a két időpont közötti eltérésről érdeklődött a Magyar Nemzet, és az alábbi meglepő választ kaptuk: a 2018-ig tartó időszak az igazgatósági tagságra vonatkozik, de a honlap úgyis hamarosan frissülni fog, mert Bogdán Tibor már lemondott a tisztségéről. A honlap valóban frissült, és alig tíz perc múlva már nem volt elnöke a befektetők védelmére létrehozott intézménynek.

Később ezt a Beva elektronikus levélben is megerősítette: mint írta, Bogdán igazgatósági tagsága és elnöki megbízatása 2016. június 15-én lemondással megszűnt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!