A nap elején még új éves csúcsra, 20 174 pontra szaladt a BUX, a nap végére azonban a kedvező amerikai makroadatok ellenére komolyabb profitrealizálások indultak. Így a BUX végül 1,7 százalékos mínusszal 19 539 pontra zuhant vissza zárásra.

A vezető indexszel szemben az OTP viszont nem tudott már új csúcsra menni, bár a bankpapír a nap elején még 5171 forintra emelkedett (az előző nap még 5200 forint jelentette az éves csúcsot), azonban az 5100 forint feletti szinteket már nem tudta sokáig tartani a bankpapír. A részvény szinte egész nap komolyabb eladói nyomás alatt volt, ami délután felgyorsult, és egy pánik eladási hullám miatt 4870 forintig is leborították az árfolyamát. Végül 3,8 százalékos mínuszban 4925 forinton zárta az OTP a kereskedést.

A Mol - amelynek kedvező hír volt, hogy megállapodtak az orosz kintlevőség rendezéséről - egész nap jól tartotta magát, sőt a nap elején 15 400 forinton új éves csúcsra is szaladt a részvény árfolyama. A nap végére azonban az általános eladói nyomás ezt a papírt sem kerülte el, így végül közel napi minimumához 14 650 forinton zárt a papír, ami 1,6 százalékos mínuszt jelentett.

A Richter viszont csak 0,5 százalékot esett, zárásra így 39 000 forintot ért az árfolyam.

A Magyar Telekom trenddel szemben tudott emelkedni, úgy, hogy a nap végén alaposan felhízták az árfolyamát. A 774 forintos napi minimumról ugyanis zárásra 793 forintig rántották fel az árat, ami 0,4 százalékos pluszt jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!