Az ázsiai tőzsdékre elsősorban a délután közlendő és az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatpolitikáját is befolyásoló amerikai foglalkoztatási adattal kapcsolatos bizonytalanság hatott. Befolyásolta a befektetőket az is, hogy a jövő héten több ázsiai börze zárva lesz a holdújévi ünnepek miatt.

Tokióban a Nikkei-225 index 1,32 százalékkal 16 819,59 pontra gyengült, a negyedik egymást követő napot zárta mínuszban, amiben szerepet játszott a jen drágulása is. A tőzsdemutató a héten összesen 4 százalékkal gyengült.

A már szintén bezárt tőzsdék közül a szöuli 0,08 százalékkal erősödött, az ausztrál 0,08 százalékkal gyengült, a tajvani index pedig 0,84 százalékkal esett a hét utolsó kereskedési napján.

A tokiói zárás után a térségben még nyitva tartó hongkongi tőzsde fő mutatója 0,61 százalékos, az indiai börze pedig 0,72 százalékos pluszban állt a csütörtöki záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!