A New York-i tőzsdeindexek veszíteni kezdtek nyitáskori nyereségükből mihelyt úgy tűnt, hogy a republikánusok nem tudnak elegendő szavazatot szerezni az előző adminisztráció társadalombiztosítási törvényének a lecseréléséhez, ami az elnök gazdaságösztönző programjának az életbe léptetését is hátráltathatja.

A Dow indexet a legnagyobb mértékben a Goldman Sachs részvénye terhelte meg, ugyanakkor a Nike részvénye erősítette.

Az indexek csökkenését elsősorban a technológiai ágazatok és a lakossági fogyasztás alakulásában közvetlenül érintett ágazatok papírjainak erősödése fékezte. A Wall Street indexei a héten kedden szenvedték el idei legnagyobb, egy százalékot meghaladó veszteségüket, amire legutóbb tavaly októberben volt példa.

A technológiai papírok közül a Micron Technology közel tíz százalékkal erősödött a várakozásokra messze rácáfoló negyedéves eredményének köszönhetően. A Western Digital részvénye több mint három százalékkal erősödött. A lakossági fogyasztásban közvetlenül érintett cégek közül a Nike, a Starbucks és a PVH ruházati vállalat részvénye erősödött nagymértékben.

Az olajár a világpiaci túlkínálat miatt kialakult aggodalmak hatására négy egymást követő napi csökkenés után pénteken kissé emelkedett, de a hetet ezzel együtt is közel két százalékos veszteséggel fejezi be. A WTI ára pénteken 0,65 százalékkal hordónként 48,01 dollárra, a Brent 0,63 százalékkal 50,88 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,19 százalékkal erősebben jegyezték 1,0803 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!