Az európai kereskedés végén a nem hivatalos adatok szerint a frankfurti DAX index 0,8 százalék, a párizsi CAC-40 index 0,3 százalék nyereséget mutatott. A londoni tőzsde ünnep miatt zárva tartott hétfőn.

A vezető euróövezeti vállalatok részvényeit követő EuroStoxx50 index a vegyes európai zárásra utaló módon 0,1 százalék veszteséggel fejezte be a hétfői kereskedést.

Nyereséggel zártak még a holland, svájci, portugál és belga tőzsdék is, veszteséggel viszont a spanyol, és a svéd piacok.

Pénteken gyengüléssel zártak a főbb európai tőzsdék. A londoni FTSE-100 index 1,3 százalékkal, a frankfurti DAX-30 2,7 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 2,8 százalékkal esett.

Az olaj ára csökkent, az európai kereskedés végén a Brent nyersolaj ára 1,73 százalékos, a WTI nyersolaj ára 1,18 százalékos veszteséget mutatott a hétfői globális kereskedés kezdetén tartott szinthez képest. A Brent nyersolajat ekkor hordónként 46,55 dolláron, a WTI nyersolajat 45,38 dolláron jegyezték.

Az arany ára emelkedett, a határidős jegyzés 0,61 százalékkal állt magasabban, unciánként 1298,40 dolláron.

Az euró erősödött hétfőn, jegyzése 0,53 százalékkal 1,1515 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!