Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Hang Seng index 6 százalékot meghaladó mínuszból tudott fordítani, s röviddel zárás előtt már csak 4,3 százalékos csökkenést mutatott, a Nikkei 22-5ös index 5 százalék körüli veszteségeit dolgozta le 2,5 százalékos esésre. A kínai részvénypiac az előző napi mélyrepülés után enyhe stagnálást produkált. Az ausztrál S&P/ASX 200-as index 3 százalékos zuhanás után tudott fordítani és 0,3 százalékos emelkedéssel zárt.

A napon belül bekövetkezett enyhe pozitív korrekciók ellenére az ázsiai piacok augusztusi teljesítménye siralmasnak tekinthető, a Hang Seng 14,2, a Nikkei 225 9,9 a koreai Kospi 17,3 százalékot csökkent a hónap eleje óta.

Az amerikai recesszió réme elsősorban a bankrészvények árfolyamát intézte el. A HSBC árfolyama 5,8, a Sandard Chartered részvényeké 5,3, a Bank of China papírjainak kurzusa 4 százalékot zuhant.

Az S&P 500-as index határidős jegyzése is megpattanást mutat, az ázsiai kereskedésben 40 pontos mínuszt is mutatott, ez mostanra 15 pontos csökkenéssé szelídült. A devizapiac meglehetősen szelíden tűrte a fejleményeket, a dollár/jen keresztárfolyam fél százalék csökkenést követően 77,3 körül állapodott meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!