Jelentős gyengülésnek indul a magyar deviza jegyzése az euróval szemben ma kora délutánig a péntek délutáni 283 forintos szintről 288 forint fölé ugrott az euró árfolyama. Ezzel a mozgással technikai szempontból eldőlni látszik az a hónapok óta tartó küzdelem, amely két ellentétes trend között zajlott a forint euróval szembeni árfolyamgrafikonján, egy többéves távon érvényes forintgyengülést jellemző trend, illetve a január eleje óta életben lévő forinterősödést hozó rövidebb trend között. A két trendvonal által behatárolt háromszögből a kurzus felfelé lépett ki. Jelenleg a 200 napos mozgóátlag körül hezitál az árfolyam, ezzel, a szakirodalom által mozgó trendvonalnak is hívott sokak által figyelt átlaggal idén júniusban találkozott a kurzus.

Ha nem sikerülne itt megálljt parancsolni a forint gyengülésének, akkor a 290 forintos szint következne, mint fontos lépcsőfok.

Euró/forint árfolyam
Kép: Alfatrader

E szint jelentőségét nem csak az adja, hogy pszichés okok miatt a kerek számok sokszor önmagukban is támaszt,vagy ellenállást jelentenek egy grafikonon, hanem az is, hogy ez nevezhető az utolsó legitim csúcsnak az árfolyamban. Azaz, ez volt az utolsó olyan csúcs a grafikonon, ahonnan indulva az árfolyam újabb, alacsonyabb mélypontot tudott kiépíteni. Ha ez a szint elesne, akkor a grafikonon kirajzoló alakzat azt valószínűsíteni, hogy a mozgás végső célját a 300 forint feletti régióban kellene keresni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!