Aki tavasszal megfogadta Nouriel Roubini tanácsait, elmulasztotta azt a hatalmas rallyt, amelyben az S&P 500-as index 52 százalékot emelkedett röpke hat hónap alatt - írja a Bloomberg.

A 2006-ban a múlt századi nagy gazdasági világválság óta a legrosszabb krízist megjövendölő professzor a márciusi tőzsdei emelkedést csupán felpattanásnak minősítette, amely májusra véget is érhet. Júliusban pedig arra figyelmeztetett Dr. Végzet, hogy a gazdaság még mindig nem jutott túl a legrosszabbon. Roubini márciusban azt jövendölte, hogy az index 600 pontig is visszaeshet. Igaz, a közgazdász jól prognosztizálta 2008 decemberében, hogy az S&P-500 a három hét alatt összehozott 17 százalék plusz után 20 százalékot eshet: március 9-éig 23 százalék lett a mínusz.

Épp egy bika-ciklus első fázisát látjuk - mondta Laszlo Birinyi, a 350 millió dollárnyi vagyont kezelő Birinyi Associates alapítója. A cég május 20-án már úgy vélte, hogy elkezdődött a bikapiac. Roubini azért hibázhatta el az idei év bikapiacát, mert nem a részvényekre fókuszál - véli Birinyi.

Mind Birinyi, mind Roubini igen jól ismeri a gazdasági és az üzleti ciklusok történetét - véli az ötmilliárd dollárt kezelő Eric Teal, a First Citizens Bank befektetési igazgatója. Teal szerint Roubininek a tudományos háttere az erősebb, míg Birinyi a vagyonkezelésben és a tőkepiaci munkában tapasztaltabb.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!