Bár emelkedéssel kezdték a hét első kereskedési napját, a nap végére mínuszban zártak a főbb amerikai részvényindexek- írja a Portfolio.hu. A Dow 0,23 százalékos, az S&P 0,41 százalékos, míg a Nasdaq 0,63 százalékos mínuszban zárta a napot. A Dow komponensei közül a DuPont teljesített a legjobban 4,5 százalékos plusszal zárva a napot, míg a McDonald's 2,4 százalékos mínuszával a legrosszabb teljesítményt nyújtotta.

Ma főként az Apple zárást követő gyorsjelentésére figyeltek a befektetők. A bizonytalan piaci hangulat a hét második felében jövő kamatmeghatározó ülés következménye is, emellett az amerikai GDP első negyedéves számairól is szó esik majd. Eközben az arany árfolyama elérte unciánként az 1200 dollárt, ami kéthetes csúcsnak számít a nemesfém árfolyamában.

Az Apple technológiai óriás tőzsdezárás után teszi közzé negyedéves számait. Az elemzők 20 százalék feletti növekedést várnak mind a bevétel, mint a profit szintjén a január-márciusi időszakra, amit várhatóan az iPhone-nak köszönhet majd a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!