Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Citi szerint egyre közelebb kerülünk ahhoz a ponthoz, amikor az OTP már nem szembesül Magyarországon jelentős politikai nyomással. A piaci szereplők pesszimisták az orosz és az ukrán operációval kapcsolatban, az ottani kockázatokat azonban már jól tükrözi a mostani részvényárfolyam.

Rövidtávon a Citi is lát kockázatokat, hiszen Magyarországon a devizahitelek forintosítása még hátravan, annak egyre kisebb a valószínűsége, hogy nem piaci árfolyamon történjen meg a konverzió.

További kockázatot jelent, hogy Bulgáriában bankadót vethetnek ki, hogy feltőkésítsék az ország betétbiztosítóját, ezzel a piaci szereplők többsége nem is számol. Az orosz-ukrán konfliktus elmélyülése esetén a legrosszabb forgatókönyv azt jelentené, hogy az OTP többé nem támogatja a két érintett leánybankját, ez azonban érdekes módon akár 28-38 százalékkal megemelné az OTP értékét (mivel ezeknél a leánybankoknál a profit alacsony, a saját tőke költsége viszont magas).

A sok kockázat ellenére az elemzőház optimistább lett az OTP-re, az elemzése időhorizontját 2018-ig kitolta, és a korábbinál magasabb saját tőke arányos megtérüléssel számolt, aminek az lett az eredménye, hogy 4075 forintról 5175 forintra emelte célárát, ami mintegy 16 százalékkal magasabb, mint a piaci árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!