A részvénypiaci rangsor első két helyét továbbra is a Concorde Értékpapír Zrt. és az Erste Befektetési Zrt. foglalták el, míg a harmadik helyre ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s. futott be - áll a Budapesti Értéktőzsde közleményében.

A BÉT azonnali piacának teljes forgalma áprilisban megközelítette a 155 milliárd forintot, melyből a részvénypiaci forgalom 150 milliárd forintot tett ki, ami 7,5 milliárd forintos napi átlagforgalmat eredményezett.

Az első és második helyek kivételével a tőzsdetagok részvénypiaci rangsorában változás figyelhető meg az előző hónaphoz képest. Az első helyen ismét a Concorde Értékpapír Zrt. végzett, márciushoz hasonló mértékű piaci részesedéssel (19,4 százalék), második helyen továbbra is az Erste Befektetési Zrt. található 15,1 százalékos súllyal. Harmadik helyre ezúttal a Wood & Company Financial Services a.s. lépett 12,9 százalékkal. A negyedik helyen a KBC Securities Magyarországi Fióktelepe végzett 10,5 százalékos piaci részesedéssel, az ötödik helyen pedig az Unicredit Bank Hungary Zrt. található 8,4 százalékos piaci részesedéssel.

Hasonló tendencia figyelhető meg a BÉT származékos piacán is, ahol az erős negyedéves kezdést követően az áprilisi számok elmaradnak kicsit, de még ezekkel a kevésbé kedvező értékekkel együtt is 5,6 százalékkal haladja meg az idei első négy hónap összteljesítménye a múlt év azonos időszakát - közölte a BÉT.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!