Az európai tőzsdék ismét estek és a forint is gyengült, miközben itthonról is kedvezőtlen makróhír érkezett, tehát a kockázatkerülő hangulatban nem volt meglepő a mínusz. Némi bizonytalankodás után délután háromkor egészen 17 730 pontig esett a BUX, ám itt már megjöttek a vevők, és 17 848 pontig húzták felfelé a részvénykosár indexét. Ez 0,2 százalékos erősödésnek felel meg a csütörtöki záróértékhez képest. A forgalom meglehetősen gyér volt, különösen ha a nagy spekulatív érdeklődésre számot tartó Richter piacát nem vesszük figyelembe: a gyógyszergyártó átlagon felüli, 2 milliárd forintos forgalmával együtt is mindössze 7 milliárd forintnyi értékben cseréltek gazdát a részvények a pesti tőzsde parkettjén. A blue chipek vegyen mozogtak.

A BUX-ot egyértelműen az OTP húzta pozitív tartományba, a bankrészvény ugyanis 4128 forintos utolsó kötésével 0,7 százalékkal lett erősebb, mint csütörtökön. A másik nagy BUX-komponens, a Mol 17 050 forinton zárt, tehát pontosan ugyanott, mint csütörtökön - néhány órával korábban azonban még 16 915 forinton forgott. Hiába jósolják az elemzők a várható nagy Richter-emelkedést, pénteken tovább esett a gyógyszerpapír, mivel 35 515 forinton fejezte be a napot. A Magyar Telekom 2 forintos emelkedéssel zárta a napot 383 forinton, pedig nem sokkal korábban 375 forinton érte el napi mélypontját. Az Egisnek viszont nem volt ekkora szerencséje, a kisebbik gyógyszerrészvény 0,6 százalékkal 17 200 forintra esett; délután nagy eladó jöhetett, hiszen egy nagyobb kötés után közel háromszáz forintott esett jegyzés (egészen 16 850 forintig), de ezt követően azért szépen visszapattant a papír.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!