A szerda délutáni 276 fölötti szintről az euró/forint reggel 275,90-es tetőt ért el, ami kora délutánra 272,85-ig süllyedt, majd ismét 274 fölé-környékére tért vissza a kurzus. Csajbók Róbert, az ING Bank üzletkötője szerint fordulóponthoz érkezett a piac, ugyanis bár a globális lendület mostanra elfogyott, a kockázatkerülési hajlam még nem erősödött fel. Ebben a helyzetben nehéz megjósolni, merre mennek az árfolyamok, de Csajbók azon a véleményen van, hogy inkább korrekciós, azaz gyengülő fázisban lehet a forint, vagyis mindenképp 270 felett marad a jegyzés. A piacon a tegnapinál már némileg nagyobb volt az aktivitás - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank kereskedője. Délután az ECB kamatdöntő ülése utáni Trichet-komment ismét megmozgatta az euró/dollárt, ami 1,422 körüli szintről 1,43 fölé emelkedett, majd visszaereszkedett ez alá. Délután egy dollár 191,80, egy svájci frank 181 forintot ért, míg egy euróért valamivel több mint 274 forintot kértek a devizapiacon. Ruzsonyi Ákos 275 forint körül várja az euró árfolyamát a következő napokban, 280 forintnál drágább euróra alig lát esélyt. A pénteki amerikai munkanélküliségi adat még okozhat mozgást, amennyiben jelentősebben eltér a konszenzustól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!