Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kereskedés vége előtt bő két órával a DJIA-30 index 0,25 százalék, az S&P-500 index 0,08 százalék, a Nasdaq Composite index 0,09 százalék veszteséget mutatott.

A DJIA index pozitív, az S&P-500 és Nasdaq Composite index pedig veszteséges hétzárás felé halad.

Az S&P-500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból ötnek emelkedett a mutatója pénteken, élen a távközlési ágazat 0,8 százalékos és az energiaipar 0,4 százalékos emelkedésével.

A T-Mobile és a Sprint egyesülésének a lehetőségéről felreppent hír a T-Mobile részvényét 0,2 százalékkal, a Sprint részvényét közel öt százalékkal drágította.

Az árfolyamokat pénteken elsősorban az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt ismét a befektetési döntések előterébe került kockázatkerülés szorította le. A hadiipari részvényeknek egyébként "jót tett" a geopolitikai eszkaláció: az Orbital ATK és az Aerojet Rocketdyne részvények hétfő óta mintegy húsz százalékkal erősödtek.

Az Apple részvénye pénteken is nagy terhet rótt a technológiai ágazatra egy százalékot meghaladó eséssel. A papír hétfő óta öt és fél százalékot veszített értékéből, amit elemzők az új iPhone generáció nem igazán lelkes szakértői értékelésének tulajdonítanak. Az iPhone 8 értékesítése a megszokottnál kisebb lendülettel vette kezdetét Ázsiában.

Az arany ára négy heti mélypontról pattant fel pénteken a koreai válság okán. A határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,32 százalékkal unciánként 1298,92 dollárra emelkedett.

Az olajárak nem sokat változtak pénteken, több havi csúcs közelében tartózkodnak. A Brent nyersolaj ára 0,53 százalékkal 56,73 dollárra emelkedett, a WTI 0,08 százalékkal 50,51 dollárra csökkent hordónként.

Az euró/dollár jegyzés alig változott pénteken, az eurót este 0,04 százalékkal jegyezték erősebben 1,1947 dolláron - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!