Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tőzsdei árfolyamokat világszerte az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt eszkalálódó politikai feszültség terhelte meg, ami kockázatkerülésre késztette a tőzsdei befektetőket, és a hagyományos értékőrző eszközök felé terelte a keresletet - írta az MTI.

Az arany ára ennek köszönhetően kéthavi csúcsra emelkedett, és a svájci frank árfolyama is két éve a legnagyobb egy napon belüli erősödését érte el.

A hadiipari részvényeknek szintén kedvezett a többi részvénykategória számára nem túl előnyös helyzet: ágazati indexük másfél százalékkal erősödött. A Lockheed Martin, a Raytheon és a Northrop Grumman részvények árfolyama rekordot ért el.

Az S&P 500 indexben képviselt 11 gazdasági ágazatból nyolcnak gyengült a mutatója szerdán, a legnagyobb mértékben, 0,6 százalékkal a lakossági fogyasztással közvetlen kapcsolatban álló vállalatoké.

A Wall Street figyelmét ugyanakkor a kockázatkerülés sem terelte el a folyamatban lévő negyedéves tőzsdei eredménybeszámoló szezon legfrissebb közleményeiről. Az S&P 500 index tagjainak már kilencven százaléka hozta nyilvánosságra eredményét, mégpedig hetven százalékban az elemzői várakozásokra bőven rácáfoló forgalmi és nyereségadatokkal. Az elért jó eredmények nagyban mérsékelték a tőzsde szerdai általános gyengülésének a mértékét.

Szerdán azonban a Disney eredménye csalódást keltett befektetői körökben, így a DJIA indexben nagy súlyozással szereplő papír négy százalékos gyengülése egymaga harminc pontért volt felelős az index hetven pontos csökkenéséből. A Disney nyeresége jobb lett ugyan a vártnál, de bevétele messze elmaradt a piaci konszenzus mögött.

Az Office Depot részvénye 22 százalékkal gyengült a várakozásoktól elmaradó negyedéves eredmény miatt.

Az olajárak két napi csökkenés után szerdán kissé emelkedtek a csökkenő amerikai olajkészletek ismeretében. A Brent nyersolaj az amerikai kereskedés vége előtt szűk két órával 0,73 százalékkal állt magasabban, 52,52 dolláron hordónként, a WTI nyersolaj pedig 0,49 százalékkal drágulva 49,41 dolláron. Az amerikai olajkészletek a múlt héten 6,5 millió hordóval csökkentek a várt 2,7 milliós csökkenés helyett.

A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusa 1,45 százalékkal állt magasabban, 1280,97 dolláron unciánként.

Az euró/dollár árfolyam alig változott, az eurót 0,04 százalékkal jegyezték erősebben, 1,1757 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!