Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni tőzsde vezető indexe, a FTSE-100 bő 0,50 százalékkal, a frankfurti DAX-30 index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 0,36 százalékkal esett a nem hivatalos adatok szerint.

A piacok nem reagáltak a szerdán érkezett makrogazdasági adatokra. E szerint az infláció 0,2 százalék volt augusztusban az euróövezetben - ugyanannyi, mint júliusban -, a munkanélküliség pedig 10,1 százalék volt júliusban, ugyanannyi, mint egy éve.

A frankfurti részvénypiacon óvatos kereskedés folyt; a befektetők nem szívesen vettek föl pozíciót két nappal az augusztus hónapról szóló amerikai foglalkoztatási jelentés közzététele előtt. A jelentés komolyan befolyásolhatja az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatemelési döntését. Egy kedvező adat növelheti a kamatemelési ciklus korai, akár már szeptemberi folytatásának esélyét. Az amerikai kamatemelés általánosságban nem kedvezne a részvénypiacoknak.

A Dax délután a gyengén nyitó Wall Street nyomdokán haladva, ismét a lélektani határnak tartott 10 ezer 600 pont alá süllyedt.

A kőolaj ára nagyot esett, miután kiderült: a múlt héten 2,3 millió hordóval nőttek az amerikai kőolajtartalékok. Az északi-tengeri Brent fajtából egy hordó (159 liter) 47,23 dollárba került, ez 1,50 dolláros, több mint 3 százalékos zuhanás. Az amerikai WTI fajta árfolyama szintén 3 százalékkal, 45 dollár alá süllyedt.

Az arany ára tovább esett, délután négy órakor 1309,60 dolláron forgott egy uncia (31,1 gramm) azonnali szállításra Londonban. Ez 0,1 százalékos esés; az árfolyam ezzel bő kéthónapos mélypontra süllyedt, miután majdnem 3 százalékot veszített augusztusban.

Az euró tovább gyengült a dollárral szemben, igaz, estére újra erőre kapott. Este hat óra után visszatért a nap eleji 1,116 dolláros szintre, miután napközben 1,113 alatt is járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!