A pán-európai FTSE Eurofirst 300 index 0,39 százalék, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,74 százalék veszteséggel fejezte be a pénteki kereskedést.

A még nem hivatalos adatok szerint az európai kereskedési idő végén a londoni FTSE-100 index 0,65 százalékkal, a frankfurti DAX index 0,45 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,46 százalék veszteséget mutatott. Madridban 0,35 százalékkal, Milánóban 0,33 százalékkal csökkent a tőzsdeindex - írta az MTI.

A csökkenő árfolyamok környezetében a nyersanyagipar bizonyult az üdítő kivételnek, ágazati mutatója 0,5 százalékkal emelkedett. Az ArcelorMittal acélipari konszern a vártnál magasabb nyereségről számolt be a szeptemberrel zárt negyedévre és bizakodó előrejelzést tett a 2018-as évre vonatkozóan. Részvénye négy százalékkal erősödött.

A bankok szintén jól szerepeltek pénteken, mutatójuk 0,4 százalékkal emelkedett.

Az olaj ára kissé emelkedett, a Brent 0,20 százalékkal 64,06 dollárra hordónként, a WTI 0,05 százalékkal 57,20 dollárra. A Brent a héten 64,65 dolláron két és fél éves csúcsot ért el annak reményében, hogy a hónap végén megállapodás születik az OPEC és a szervezeten kívüli termelők között az árfelhajtó célú termeléskorlátozás határidejének a meghosszabbításáról.

Az euró erősödött, 0,15 százalékkal 1,1660 dolláron jegyezték az európai kereskedés végén.

Címlapkép forrása: Shutterstock.com

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!