A kereskedés első óráját követően a Dow Jones IA, az S&P 500 és a Nasdaq három-hat tized százalékos pluszban tartózkodott. Az árupiacon a WTI nyersolaj jegyzése közel 1 százalékkal 93 dollár alá süllyedt, az arany viszont közel 2 százalékkal 1415 dollár fölé drágult.

A mutatók annak ellenére jól teljesítenek, hogy a nyitás előtt lefelé módosított első negyedéves amerikai GDP-adat látott napvilágot, és a munkanélküliségi segélykérelmek száma is a várt fölött nőtt. A nyitást követően lakáspiaci adatot is publikáltak, ezek szerint áprilisban 0,3 százalékkal bővült a folyamatban lévő lakáseladások száma márciushoz képest az Egyesült Államokban, míg elemzők a 1,5 százalékos növekedési ütem fennmaradását prognosztizálták. Éves szinten azonban jócskán 10 százalék fölött nőtt a piac a korábbi 5,9 százalék után, így többéves csúcsot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!