Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A DJIA-30 index a 22 ezer pontos mérföldkő közvetlen közelében új rekordot állított be. A 20 ezres határt az index az idén januárban, a 21 ezres határt pedig másfél hónappal később törte át. Az index júliusban 2,54 százalék nyereségre tett szert és ezzel február óta a legjobb hónapját zárta.

Júliusban nemcsak a DJIA, hanem az S&P-500 és a Nasdaq Composite index is rekordokat döntött a negyedéves tőzsdei beszámolók kedvező adatainak köszönhetően. Az S&P-500 index tagjainak a kétharmada már közzétette eredményét. A beszámolók közel háromnegyede az elemzői várakozásokat felülmúló eredményadatokat hozott.

A piaci zárás előtt két órával a DJIA-30 0,4 százalék, az S&P-500 0,3 százalék, a Nasdaq Composite index 0,2 százalék nyereséget mutatott.
A Nasdaq Composite indexet elsősorban az egészségügyi, gyógyászati ágazati részvények fogták vissza a többi indexhez mérhető emelkedéstől. A legnagyobb mértékben a távközlési és a pénzügyi ágazatok részvényei drágultak, elsősorban a Verizonnak és a JPMorgannak köszönhetően.

A júliusi autóeladások csökkenése a Ford részvényét két és fél százalékkal, a General Motors részvényét három és fél százalékkal gyengítette.
Az olajár hat egymást követő nyereséges kereskedési napon elért kéthavi csúcsról kedden már csökkent az OPEC júliusi termelésének a növekedése miatt. A WTI ára 2,45 százalékkal hordónként 48,94 dollárra, a Brent 2,22 százalékkal 51,55 dollárra. A WTI ára két hónapja első alkalommal hétfőn állt 50 dollár felett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!