Egyre inkább a félelem hatalmasodik el a befektetőkön és nem tudják, mi fog következni azután, hogy az amerikai politikai erők minden előzetes fogadkozás ellenére nem tudtak határidőre megegyezni az USA adósságplafonjának megemeléséről.

Az amerikai határidős indexek egy százalék körüli mínuszban állnak, a svájci frank a dollárral és az euróval szemben is több, mint egy százalékot erősödött. A bizonytalanság másik nyertese az arany, amely ugyancsak egy százalékkal 1617 dolláros új csúcsra emelkedett.

Rossz hír, hogy a forintot is adják, már 270,5 forintnál jár az euró árfolyama, s a svájci frank egysége 232,5 forint fölé drágult.

Mindenki arra számított, hogy lesz megoldás, ezért sokként érte a piacokat a halasztás - mondta Varjú Péter, az Erste vezető üzletkötője. Ugyanakkor az nem képzelhető el, hogy végül ne oldják meg a patthelyzetet - tette hozzá.

Ma a bizonytalanság közepette az OTP eshet nagyot, amit a kedvezőtlenül változó devizaárfolyamok is alátámasztanak. Az OTP-n nagyot rántottak múlt hét végén, benne jöhet egy komolyabb profit taking.

Minden adott ahhoz, hogy pár nap öröm után ismét lefelé vegyük az irányt, ha viszont megszületik a megállapodás akkor előtérbe kerülhetnek a vállalati gyorsjelentések, és egy pár hét öröm következhet a piacokon - figyelmeztetett az üzletkötő.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!