A vállalat amellett, hogy az elmúlt hetekben jelentős ismertségre tett szert a befektetők, döntéshozók és a közvélemény körében, mindhárom kitűzött célját elérte: jelentős tőkeemelést hajtott végre, megteremtette annak feltételeit, hogy részvényeinek likviditása nagymértékben javuljon, továbbá számottevően szaporodott a közkézen lévő vállalati papírok mennyisége is.

Az Alteo Group összesen 299.992 darab új vállalati papírt értékesített a tegnap zárult részvényértékesítése során. Az intézményi jegyzés során kialakult az újonnan értékesített részvények végleges ára, amely 4.630 forint. A smart energy management szolgáltatások terén Magyarországon piacvezető vállalat az eladott részvények révén összesen 1,3 milliárd forintos tőkeemelést hajtott végre. A korábban a Budapesti Értéktőzsde parkettjén jelen lévő papírokkal és a vállalat új részvényeivel együtt már jelentős, közel 400.000 darab részvénynyi közkézhányaddal rendelkezik, amely már jelentős likviditásjavulást is eredményezhet.

Az Alteo Group, igazgatósága döntésének megfelelően, minden magánbefektető részvényigénylését kielégíti, azaz a 2016. október 17-én zárult nyilvános értékesítés során leadott összesen 106.672 darab részvényre vonatkozó jegyzést elfogadja. A magánbefektetők számára, tekintve hogy ők az ársáv maximumán - 4.900 forinton - adhatták le jegyzési igényüket, miközben a végleges értékesítési ár ennél alacsonyabb lett, a különbözetet - azaz részvényenként 270 forintot - a vállalat visszatéríti.

Kiemelkedő sikerként értékeljük a részvényértékesítést. Amellett, hogy az elmúlt hetekben a társaság jelentős ismertségre tett szert a befektetők, a döntéshozók és a közvélemény körében, a lépéssel elérni kívánt hármas célrendszert is teljesíteni tudtuk. Jelentős tőkeemelést hajtottunk végre, számottevően növeltük a közkézen lévő Alteo részvények számát, és ezzel nagymértékben növelhetjük a papírok likviditását." - értékelt Ifj. Chikán Attila, az Alteo Group vezérigazgatója.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!