Többek között az iPhone-ról ismert technológiai vállalat, az Apple új csúcsot ért el hétfőn. A hétfői tőzsdei kereskedésben az Apple-papírok árfolyama átlépte a 153,44 dolláros (43 680 forint) szintet. ez pedig azt jelenti, hogy a vállalat értéke meghaladta a 800 milliárd dollárt - 227 billió forintot -, ami új csúcs a társaság történetében.

Ez iszonyatosan sok pénz: az éves magyar GDP hat és félszerese. Az Apple részvények végül 153,70 dolláros (43 755 forint) zárták a hétfői kereskedést, ami 2,7 százalékos növekedést jelentett.

Az Apple egyébként a múlt héten publikálta a legutóbbi negyedévéről szóló beszámolóját. Az árbevétel 4 százalékkal közel 53 milliárd dollárra (15 ezer milliárd forint) nőtt éves összevetésben. A gyorsjelentés szerint a szóban forgó negyedévben 50,8 millió iPhone készüléket adott el. A gyorsjelentésből kiderült továbbá, hogy a vállalatnak elképesztően sok készpénze van: 256 milliárd dollárnál (73 billió forintnál) tartanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!