A Mol 160 forinttal, 0,72 százalékkal 22 290 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 1,15 százalékkal 8830 forintra nőtt, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,21 százalékkal 471 forintra emelkedett, forgalma 337,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1 forinttal, 0,01 százalékkal 7020 forintra csökkent, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Az OTP több mint 1 százalékos emelkedése húzta a BUX-ot. A befektetők az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntő ülésére és az azt követő sajtótájékoztatóra figyeltek, ahol azt jelentették be, hogy amíg az infláció az eurózónában nem mutat stabil emelkedő trendet, addig továbbra is megmarad a laza monetáris politika, amit az EKB jelenleg folytat. A kamatdöntő ülés eredménye a devizapiacra volt hatással - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek.

A BÉT-en alacsony forgalom mellett zajlott a kereskedés, összhangban a nemzetközi piacokkal, a nap nyertese az OTP volt. A vártnál kevesebb izgalom mellett zajlott a kereskedés, nem hozott nagy meglepetést az Európai Központi Bank ülése, az irányadó kamat szinten maradt - ezt már Stefán Krisztián, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője mondta az M1-en.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!