Az Egyesült Államok elnöke az Associated Pressnek adott interjújában elmondta, hogy "minden eddiginél nagyobb" adócsökkentésre készül, szerdán "vagy rövidesen azután" jelenti majd be a részeteket, azelőtt, hogy a 100 napos határt átlépi. Trump szerint az adócsomag "masszív adócsökkentést hoz" az üzleti szférának és a magánszférának egyaránt - olvasható a Portfolio.hu-n.

Korábban az amerikai pénzügyminiszter, Steve Mnuchin augusztusra tette az adócsomag bejelentésének lehetséges idejét, és reményét fejezte ki, hogy "még idén" sikerül bevezetni a reformokat.

A fontosabb amerikai részvényindexek ugyanakkor Trump bejelentése ellenére is mínuszban zárták a pénteki kereskedést: a Dow Jones 0,15 százalékos, az S&P 500 0,3 százalékos, a Nasdaq pedig 0,11 százalékos csökkenéssel.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!