Befektetések
BECSÜLT VAGYON: 110 MILLIÁRD

Keveset hallani az egyik leggazdagabbnak tartott magyar üzletemberről, ami érthető, ugyanis cégeit áttelepítette Luxemburgba, a zászlóshajónak számító Fotex pedig elhagyta a budapesti börzét és szintén a miniállam tőzsdéjén kötött ki. A Fotex tavaly februári nyitóára 1,06 euró, azaz 300 forint volt részvényenként, 2010-ben még ezer forint volt. A cég jelenlegi árfolyama viszont alig éri el az indulóár felét.
Várszegi nagyon kevés időt tölt Budapesten − bár a főváros legdrágább lakóingatlana, Habsburg József főherceg egykori rózsadombi villája továbbra is az ő tulajdonában van. A Fotex honlapja hűen követte a változásokat, és már csak angolul informálja az érdeklődőket. A Fotex Holding SE − azaz európai részvénytársaság − éves jelentéséből azonban továbbra is kikövetkeztethető Várszegi vagyona. A 2012. évi beszámoló szerint a Fotex-csoporthoz tartozó itthoni és külföldi kereskedelmi, iroda- és lakásingatlanok könyv szerinti értéke 145 millió  euró, a valós piaci értékét 319 millió euróban, azaz 90 milliárd forintban állapították meg. Az értékbecslés realitását az is alátámasztja, hogy az ingatlanportfólió egyre több nem magyarországi elemet tartalmaz. A Fotex elsősorban Hollandiában vásárol és főleg irodaházakat. Több nagyvárosban − így például Utrechtben, Haarlemben, Zwollenben és Gorichenben − vásároltak irodaépületeket, amelyeket bérbe adnak. A Fotexnet hollandiai ingatlanjait kezelő FN2 B. V. tavaly egy újabb, 7100 négyzetméteres utrechti irodaházat vett. A cégcsoport jelenleg három országban − Magyarországon, Hollandiában és Luxemburgban − folytat aktív tevékenységet, így e három ország adóhivatalának jelent.

Kép: Europress

A magyarországi cégek között továbbra is megtalálható a Balaton Bútor és az Ajka Kristály, de az Europrizma nevű könyvviteli céget és a Primo ruházati cikkekkel foglalkozó vállalkozást eladták. Tavaly összevonták a Hungarotont a Fotexnettel, valamint a Keringatlan nevű céget a Fotex Cosmeticsszel.
Várszegi nagy szerelme továbbra is a foci. Bármelyik országban él, ott van a lelátókon. A szívéhez oly közel álló MTK − amelynek évtizedekig a tulajdonosa volt − már nincs közvetlenül a birtokában. A Hungária körúti igen leromlott focistadiont éveken át hiába próbálta megvenni, hogy ott egy korszerű sportközpontot hozzon létre, nem járt sikerrel. A jelenlegi kormány ugyan kiemelt prioritásként kezeli és támogatja a labdarúgást, ám a Hidegkúti "aréna" ügye most is áll − nem úgy a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia, amelyet ő indított útjára. Az agárdi speciális iskolából építkezik a MTK felnőtt csapata, és egy sor játékos már külföldi profi klubokban rúgja a bőrt. Igazi világsztárt ugyan még nem nevelt a kék-fehér akadémia, de egy idén márciusban megjelent értékelés szerint ez a kontinens ötödik legjobb focisulija. Lezáratlan ügyként szerepel a "Fotex-dossziéban" az FTC kereskedelmi jogi helyzete. A zöld-fehér klubot 2001-ben vette meg abban a reményben, hogy az Üllői úti gárdából nemzetközi szinten is eredményes csapat válik. Ám ez nem sikerült. A klubért adott kétmilliárd forint − és amit időközben beletett − kidobott pénznek számít, hiszen egy fillért sem kapott, amikor a nemtelen támadásokat megunva visszaadta a Fradit. A kereskedelmi jogokat ugyanakkor megtartotta, mert értéket látott benne. A törvényi változások miatt azonban ezek is visszakerültek a klubhoz − ugyancsak ingyen. A kártérítésről szóló tárgyalások tavaly megkezdődtek, de a lezárulásukról egyelőre nincs hír.

2002
40 milliárd forint
2003
46 milliárd forint
2004
40 milliárd forint
2005
35 milliárd forint
2006
45 milliárd forint
2007
90 milliárd forint
2008
90 milliárd forint
2009
74 milliárd forint
2010
100 milliárd forint
2011
120 milliárd forint
2012
125 milliárd forint