Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Építőipar
BECSÜLT VAGYON: 6,2 MILLIÁRD

A cégalapító Paár András kisebbik fia, Attila a vendéglátás helyett más utat választott, az építőiparban alapozta meg jövőjét. Vállalkozását, a West Hungária Bau (WHB) Kft.-t 1997-ben alapította és rendkívül sikeres szakmai karriert futott be. Míg árbevétele 1998-ban 180 millió forint körül volt, addig 2009-ben − honlapjuk tanúsága szerint − már 16 milliárdot tett ki. (A nyilvános cégadatok szerint a WHB 2011-es árbevétele − leánycégek nélkül − tízmilliárd forint volt.) 2007-ben − valamilyen okból − a cég központját Biatorbágyon jegyezték be, de Győrben, az ipari parkban is van egy székházuk és egy szállodájuk. A WHB-csoport négy kft.-t foglal magában: a West Hungária Bau Kft.-t, a WHB Építő Kft.-t, a WHB Ingatlan Kft.-t, illetve a WHB Vagyonkezelő Kft.-t. Paár Attila a térségben kiváló kapcsolatokat ápol a helyi döntéshozókkal, minden jelentősebb közmegrendelést a WHB nyer a régióban, amin persze nincs mit csodálkozni, hiszen a helyi építőiparban betöltötte az egykori GYÁÉV-ból lett Integrál-H kiesésével keletkezett űrt.
A WHB kétségtelenül a régió legnagyobb hazai építőipari vállalkozása. Legújabb nagy munkájuk a sok vihart kavaró győri Dunakapu téri mélygarázs lesz, amelyet a Közgéppel és a Magyar Aszfalttal közös konzorciummal nyertek el. Bizonyára jelentős szerepük lesz majd a 2017-ben Győrött megrendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (Győr városa volt az egyetlen jelentkező a rendezvényre) létesítményeinek építésében is. A gigaberuházás költségvetése már most harmincmilliárd forint. A WHB munkái az egész országban megtalálhatók, nagyon impozáns referencialistával rendelkeznek.
Paár Attila szívesen jótékonykodik, hozzájárult a győri kórház koraszülött osztályának felújításához, támogatta a Győri Szívkatéterezés Alapítványt, az Anyás Csecsemőotthont pedig minden évben segíti. Ugyanakkor több sportágat és sportolót is támogat, például a Magyar Judo Szövetséget, a női kosárlabdacsapatot vagy Darázs Ádám erősembert.

2012
5,7 milliárd forint