Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jövőre kevesebb lehet a megbízható adózók száma. Bővül ugyanis a feltételek köre. Csak a tényleges gazdasági tevékenységet folytató, a tárgyévben pozitív adóteljesítménnyel rendelkező adózók kaphatnak megbízható minősítést. A módosítás ezzel kizárná az alvócégeket ebből a kedvezményeket biztosító intézményből - olvasható a portálon.

Aki azonban 2017-ben is megbízható adózónak minősül, több és nagyobb kedvezményre számíthat. A megbízható adózók már 1,5 millió forint nettó adótartozásig kérhetnek évi egy alkalommal 12 hónapra pótlékmentesen fizetési könnyítést. Kikerül tehát a törvényből a kérelmező adótartozásának minimum értéke - ami most 10 ezer forint -, valamint jelentősen megemelkedik a maximum érték, ami jelenleg 500 ezer forint. Továbbá a javasolt szöveg szerint már nem kizárólag részletfizetés kérhető majd, hanem fizetési könnyítés, ami azt jelenti, hogy a részletfizetés helyett halasztás is igényelhető.

Fontos azonban, hogy a jövőben megszűnik az adóhatóság negyedévenkénti felhívása az automatikus részletfizetési kedvezmény lehetőségére vonatkozóan. A megbízható adózóknak is még nagyobb odafigyeléssel és rendszerességgel lesz ajánlott ellenőrizni az adófolyószámlájukat - hívják fel a figyelmet.