Egész pályás letámadásra készül a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ). Azt követően, hogy az eredeti ötlethez képest nemhogy szűkült volna, hanem bővült az Erzsébet utalány kedvezményesen adható kerete - bevezetésekor csak átmeneti lett volna, ám a jelek szerint nagyon komoly helyet akar már magának a piacon a NÜSZ.

A sima Erzsébet utalvány (Étkezési Erzsébet utalvány) kerete nyolcezer forintra nő, emellett azonban újabb termékekkel is előállt a szolgálat. Erről Kocsmár Kornél, a NÜSZ Kft. ügyvezető igazgatója beszélt a társaság konferenciáján. Ezek szerint a NÜSZ az idén már iskolakezdési támogatási utalványt (Iskola Erzsébet utalvány), sport, illetve kultúra utalványt (Szabadidő Erzsébet utalvány) is nyújt, emellett pedig a palettát teljesen lefedve ajándékutalvánnyal (Ajándék Erzsébet utalvány) is előáll.

Kocsmár szerint ahogyan az Erzsébet utalvány kibocsátásakor, úgy most is gyorsan ki fogják építeni a hálózatot. Az Erzsébet utalvány jelenleg a legnépszerűbb juttatás, több mint kétmillióan kapják - 30 ezer munkaadó adja - több mint 90 milliárd forint értékben. Ez azt jelenti, hogy a kedvezményesen adható keretet nem használták ki tavaly, kérdés, mi lesz idén a nyolcezres keret mellett.

Ezzel a lépéssel a még talpon lévő egyéb ualványkibocsátók még nehezebb helyzetben lesznek, hiszen a NÜSZ eleve házon belülről ajánlhatja saját alternatív utalványait. A többieknek ezzel szemben szinte a küszöb alatt kell besurraniuk. Ebben a versenyben nagy kérdés lesz a Szép kártyák forgalmának alakulása is. Várható ugyanis, hogy némiképp visszaeshet az érdeklődés irántuk - egyszerűen azért, mert a munkaadók által nyújtott cafetéria keretet azonnal ki lehet meríteni a megemelt Erzsébet utalvánnyal, s egy-két aleternatív utalvánnyal. Így a kártyára kevesebb juthat.