Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Tárgyalásos közbeszerzési eljárás keretében vásárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Központi Hivatala egy kisméretű, taktikai alkalmazásra kifejlesztett IMEI/IMSI bemérő eszközt. (Az IMEI a mobilkészülék, az IMSI pedig a SIM-kártya azonosítója.) A kiírás szerint a rendszernek a bemérő eszköz mellett frekvenciablokkoló készülékből, az ezt irányító készülékből (tablet/PDA/okostelefon és a kezelő szoftver) áll. A szerződés egyszeri adásvételről szól, az átadást megelőzően a telepítésre, üzemben tartásra vonatkozó oktatási kötelezettséggel, és tesztüzemmel. A műszaki átadás része egy budapesti helyszínen két naptári nap tesztüzem lefolytatása, hat fő oktatása.

Két ajánlat érkezett be, a drágábbik, közel nettó húszmillió forintos ajánlatot a debreceni Harmónia 91 Kft. nyújtotta be, az olcsóbbikkal (14,88 millió forint) a budapesti Carinex Kft. nyert.

Az 1993-ban alakult, rendőri, rendvédelmi, katonai és nemzetbiztonsági eszközök tervezésével és forgalmazásával is foglalkozó Carinex honlapján elérhető információk szerint a cég már beszállítója volt a honvédségnek, rendőrségnek, büntetés-végrehajtásnak, a nemzetbiztonsági szolgálatoknak, a Budapest Airportnak, a vám- és pénzügyőrségnek, valamint a Közép-Európai Rendészeti Akadémiának. A Carinex 2014-ben az egy évvel korábbi 1,06 milliárd forint után 0,66 milliárdos nettó árbevételt ért el, a mérleg szerinti eredmény 21,4 millió forintról 5,2 millióra esett, de volt egy 31 milliós osztalékkivét is.

A versenyben alulmaradt Harmónia 91 Kft. a cégnévben jelzett évben kezdte meg működését, és szintén tapasztalt honvédségi, rendőrségi, határőrségi, vám- és pénzügyőrségi, valamint bv-beszállítónak számít. A cég a 2014-es évet közel 1,7 milliárd forintra növekvő nettó árbevétel mellett 180,5 milliós mérleg szerinti nyereséget ért el.