Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A munkaerő-kölcsönzőknél és az iskolaszövetkezeteknél is kiterjeszti a fordított áfát a kedden elfogadott adócsomag, egy kormánypárti módosítás nyomán. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a módosítás bezárja a szektorban az áfamegkerülést lehetővé tevő kiskaput. Számításai szerint jelenleg ezen területeken 30-35 milliárd forint áfa nem folyik be.

A kormánypárti politikus azt is jelezte: felkérték a kormányt, hogy kérjen egyéni derogációt az Európai Uniótól azon irányelvvel kapcsolatban, amely rögzíti, hogy mely területeken lehet az áfa szokásos fizetési módját megváltoztatni.

Párttársa, Szatmáry Kristóf arról számolt be: a fordított áfázás intézménye az elmúlt időszakban bizonyította, hogy képes megtisztítani a piacot.

 

Kérték

A feketén foglalkoztató vállalkozások kiszűrésére és a munkaerőpiac tisztítására tavaly ősszel tett javaslatot az atipikus foglalkoztatásban érintett négy legnagyobb érdekképviseleti szervezet, amelyek a kormánynak is eljuttatták javaslataikat. A Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (SZTMSZ), a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetsége (MMOSZ), a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DIÁK-ÉSZ), valamint az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) többek közt azt javasolja, hogy a tisztességtelenül működő és egyébként nem tetten érhető vállalkozások mozgásterének minimalizálása érdekében vezessék be a fordított áfát az EU által engedélyezett leghosszabb ideig.