Jön az olimpiai adókedvezmény

Új, az olimpiai pályázat támogatásához kötődő adókedvezményt vezetne be a kormány által az Országgyűlésnek kedden benyújtott törvényjavaslat. A támogatásért cserébe a cégek társasági adókedvezményt (tao) kaphatnak.
Inforádió, 2016. február 9. kedd, 19:16

Az indoklás szerint a társasági és az osztalékadóról, valamint a sportról szóló törvényt módosító javaslat kimondja: a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság közös tulajdonában lévő, az olimpiai pályázat lebonyolításáért felelős nonprofit cég legfeljebb 19 milliárd forinthoz juthat az idén és jövőre cégek adókedvezményben részesülő támogatásából.

A társaságnak a 2017. december 31-ig fel nem használt támogatást a központi költségvetés számára kell visszautalnia 2018. december 31-ig a javaslat értelmében.

Az indoklás szerint az olimpiai pályázat előkészítését e módon segítő cégek ugyanolyan adóelőnyben részesülnének, mint az előadó-művészeti szervezeteket és filmalkotásokat, illetve a látvány-csapatsportokat támogató vállalkozások.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pastorius, 2016.02.09 21:07

@pastorius:

gratulálok az újabb pénzelfolyatási ötlethez (nekünk elfolyik, de azért valahova csak megy, anyag nem vész el alapon)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2016.02.09 21:06

azért arra szisztematikusan vigyáznak (ebben pl. ha az ország, gazdaság irányításában nem is, kiszámíthatóság van), hogy nehogy fontos, értelmes dolgokra menjenek pénzek..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html