Könnyítést jelentett be a kormány - sokan fognak örülni

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszerben (ekáer) a tisztességes, úgynevezett engedélyezett gazdálkodóknak kevesebb adat megadásával kérhetnek közúti fuvarjaira ekáer-számot – közölte csütörtökön a Nemzetgazdasági Minisztérium.
Napi.hu, 2016. október 13. csütörtök, 08:41
Fotó: Napi.hu

Csütörtökön lépett hatályba az a jogszabály módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az engedélyezett gazdálkodó egyszerűsített adattartamú bejelentést tegyen. Ez a gyakorlatban jelentős könnyebbséget jelent, hiszen a feladó és a címzett adatain kívül, csak a rendszámot kell megadni az ekáer szám igénylésekor.

Az úgynevezett engedélyezett gazdálkodó a vámügyeinek intézése, vámáruk fuvarozása és egyéb kezelése során számos kedvezményt kap a vámhatóságtól, így többek között kevesebb fizikai és okmányalapú ellenőrzésen kell átesnie. Ezek a már meglévő kedvezmények egészülnek most ki - összhangban a kormány adópolitikájával - az ekáer-könnyítéssel.

Az adójogszabályok súlyos megsértése esetén a csalók nemcsak a hagyományos szankciókkal (pl. adóbírsággal, késedelmi pótlékkal) számolhatnak, hanem elveszthetik kedvezményes minősítésüket is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.10.15 20:18

"tisztességes, úgynevezett engedélyezett gazdálkodóknak"
Tehát a narancshaveroknak, hiszen ott mindenki tisztességes. Ha "nagy nehezen"kiderülne hogy mégsem akkor úgyis letagadják azt is ami nyilvánvaló.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html